Siked!
Mark Brand - WK Parijs 2016

In Bussum vond gisteren bij Rock Steady de derde wedstrijd voor de nationale leadcompetitie plaats. De jonge Mark Brand presteerde het hier om voor het eerst op de hoogste trede van het podium te stappen!

Brand pakte niet enkel de overwinning maar topte ook als enige de route. Tim Reuser en Casper ten Sijthoff moesten genoegen nemen met de tweede en derde plaats. Op de Facebook-pagina van Mountain Network lezen we dat Brand nadat hij weer op aarde geland in zijn eerste woorden de route pakkend samenvatte: mooie route!

Bij de dames was vedette Nikki van Bergen de grote afwezige. Op het WK in Parijs moest zij tijdens de kwalificaties de tweede route laten schieten vanwege een opspelende bicep. Wij gaan er van uit dat zij haar arm rust geeft en daarom deze wedstrijd aan zich voorbij liet gaan. Bij afwezigheid van deze gedoodverfde favoriet streden de jonge honden om de winst. Het voltallige podium stond zodoende vol met hongerige jeugdklimmers: Pauline Schreurs pakte de winst, voor Tiba Vroom en Lynn van der Meer.

Over drie weken gaat de lead competitie verder met Lead 4 in Sittard, waarna nog slechts het NK Lead rest.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.