Siked!

Belg grijpt winst Lead 4

Tijdens een spannende finale van de laatste nationale leadcompetitie hadden de Hollanders het nakijken: zuiderbuur Arno Luypaert kwam net iets verder dan onze eigen topklimmers! Bij de dames bewees Nikki van Bergen weer eens een klasse apart te zijn.

Voor Arno Luypaert uit België was de reis naar I-VY Climbing in Sittard de moeite waard. In de finaleroute hield hij favorieten Casper ten Sijthoff en regerend Nederlands kampioen Tim Reuser achter zich. Deze twee heren kwamen tot greep nummer 34 voor zij strijdend ten onder gingen, terwijl Luypaert deze greep nog wist te gebruiken om een pas te maken alvorens de diepte in te storten. Local Nigel Armino moest genoegen nemen met een vierde plaats.

lead-4-2016-nikki-van-bergen-ivy-climbing

Zo spannend als de finale bij de heren was, zo afgetekend was deze bij de dames: Nikki van Bergen bewees eens te meer met afstand de beste klimmer van Nederland te zijn. Op het WK moest zij de strijd nog staken vanwege een opspelende bicep, daar lijkt zij inmiddels echter gelukkig geen last meer van te hebben: met een afstand van zeven grepen liet zij jonkies Lynn van der Meer en Tiba Vroom achter zich.

lead-4-2016-tiba-vroom-ivy-climbing

Nu de nationale leadcompetitie beslist is zijn ook de definitieve finalisten voor het NK Lead bij Klimmuur Centraal bekend!

 

Foto’s: Tim van der Linden

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.