Siked!

Leto Cavé is als zevende geëindigd bij de European Youth Cup Boulderen in het Portugese Soure. De jonge international kwam uit in de categorie Jongens B en bereikte na een sterke kwalificatie de finale.

Jongens B

Cavé verscheen zaterdagmiddag met teamgenoten Ywan Pasveer, Ynze Visser en Jens de Louw aan de startstreep. Tijdens de kwalificatie wist de jonge crusher vier boulders in negen pogingen te toppen en kwalificeerde zich als derde voor de finale. In de eindronde bleken zes anderen echter te sterk en werd hij zevende.

Pasveer eindigde op plaats 19, Visser op 17 en De Louw werd tiende. Laatstgenoemde kwam helaas één top tekort voor een plek in de finale.

EYC Boulderen

Jong Oranje was met een groot team naar het zuiden gereisd om zich met de Europese top te meten. Bij de Meisjes B werd Isabelle van der Heijden 20ste en Sam Swalue 12de. Mikolav Byelov kwam uit in de Jongens A en werd 21ste. Bij de Jongens junioren kwam Don van Laere twee tops tekort voor een finaleplaats en eindigde als 16de. En tot slot werd Tiba Vroom 15de bij de Meisjes junioren.

De complete uitslag van de EYC boulderen in Soure vind je op de website van de IFSC.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.