Siked!
Marianne van der Steen - NK IJsklimmen - Zout Fotografie

Voor morgen staat het Petzl NK IJsklimmen 17/18 op de agenda! De sterkste ijsklimmers halen hun bijlen uit het vet en bestormen morgen vanaf 14:00u de wanden van Sportcentrum Olympos in Utrecht. De complete wedstrijd wordt live uitgezonden en net als afgelopen jaar is er echt ijs! 

Kwalificatie

De wedstrijd bestaat uit twee voorrondes die flash geklommen worden. Dat betekent dus dat de deelnemers al weten hoe de route eruit ziet. De NKBV publiceerde twee video’s op Facebook, waarin de kwalificaties voor worden gedaan. Je ziet ze hieronder.

Dames 1

Heren 1 en Dames 2

Heren 2

Finale

De acht beste klimmers in elke categorie gaan uiteindelijk door naar de finale. Omdat er slechts zes dames op de startlijst staan, zijn allen al verzekerd van de eindronde. Bij de heren staan morgen 11 klimmers aan de startstreep. Het betreft overigens een open NK, dus ook buitenlandse deelnemers zijn welkom.

Vorig jaar werd het kampioenschap door Marianne van der Steen en Dennis van Hoek gewonnen en ook dit keer zijn ze de belangrijkste titelkandidaten.

Tijdschema

13.00 uur Kalymnos geopend, aanmeldbalie open
13.30 uur Aanmeldbalie gesloten
13.45 uur Briefing deelnemers
14.00 uur Start Kwalificatie 1 Dames en Heren
15.00 uur Einde Kwalificatie 1 Dames en Heren
15.00 uur Start Kwalificatie 2 Dames en Heren
16.00 uur Einde Kwalificatie 2 Dames en Heren
18.00 uur Isolatie Finalisten geopend
18.15 uur Isolatie Finalisten gesloten
19.00 uur Presentatie finalisten & inlezen route
19.10 uur Start Finale Dames en Heren
21.10 uur Einde Finale Dames en Heren
21.30 uur Prijsuitreiking

Livestream Petzl NK IJsklimmen 17/18

Zowel de kwalificaties als de finale worden live uitgezonden! Ondergetekende redacteur zit op de commentatorstoel en hoopt jullie van de nodige analyse en anekdotes te voorzien. Het team van Scenarios4Summits fikst de livestream zodat jullie helemaal niks hoeven te missen van het koudste kampioenschap van het jaar.

Bekijk de livestream (embedden was helaas niet mogelijk).

NKBV - beter de bergen in

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.