Siked!

Samen met gemotiveerde trainingsmaatjes klimmen kan een wereld van verschil maken. Shauna Coxsey en Leah Crane weten dit als geen ander, hun prestaties op wedstrijden liegen er dan ook niet om. In een lekker lang interview met Evening Sends vertellen zij er alles over. In het interview, toepasselijk gepubliceerd op Valentijnsdag, worden de dames het hemd van het lijf gevraagd over hoe zij samen trainen. Crane eindigde afgelopen seizoen op de elfde plaats van het World Cup circuit boulder, terwijl Coxsey de nummer 1 is bij de vrouwen.

Enkele onderwerpen die voorbij komen zijn hoe hun trainingsrelatie ontstond, of er soms stiekem toch sprake is van onderlinge strijd en hoe het leven van de immer reizende competitieklimmer er in de praktijk uit ziet. Een interessant thema is verder AcroYoga, een vorm van yoga waarbij in een tweetal lastige evenwichtsposities worden aangenomen.

Coxsey was overigens een groot deel van het afgelopen seizoen herstellende van een blessure en de daaropvolgende operatie. In het interview gaat ze ook in op hoe ze ondanks deze tegenslag toch positief bleef en probeerde op kracht te blijven en zo snel mogelijk weer topfit te worden. Het is inspirerend om te lezen hoe een wereldtopper als Shauna omgaat met blessureleed, iets waar veel klimmers vroeg of laat mee te maken krijgen. Ga er even goed voor zitten en geniet hier van het volledige interview met deze twee sterke Britse dames!

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.