Siked!
Marianne van der Steen - NK IJsklimmen - Zout Fotografie

Bij de eerste Europese Cup IJsklimmen is Marianne van der Steen tweede geworden! Alleen Angelika Rainer uit Italië kwam verder in de finaleroute en pakte het goud. Ook Dennis van Hoek en Erik van den Goor waren naar het Sloveense Domžale gereisd, zij eindigden op een respectievelijke zesde en 25e plaats.

Lees ook: Marianne van der Steen flasht hardste drytool-route ooit!

EU-Cup IJsklimmen

De Europese Cups worden dit jaar voor het eerst georganiseerd en zijn een zusterevenement van de UIAA, de overkoepelende ijsklimbond. Het idee achter de Europese competitie is nieuwe talenten een kans geven om internationale wedstrijden te klimmen. Voor routiniers als Van der Steen en Van Hoek is het een ideaal moment om zich op de aankomende wereldbekers voor te bereiden.

Het complete circuit bestaat uit vier wedstrijden. Na Domžale in Slovenië staan de volgende steden nog op het programma:

  • Bratislava (Slowakije) op 9 december 2017
  • Champagny/Pays des Ecrins (Frankrijk) op 11 – 13 januari 2018
  • Oulu (Finland) op 23 – 24 februari 2018

Voor de eerstvolgende wedstrijd staan naast Van der Steen, Van Hoek en Van den Goor ook Sabine Hezemans en Julia van den Goor op de startlijst.

Finale

Zie hieronder hoe Marianne van der Steen door de finaleroute van Domžale blaast. Op 17 december kun je al deze ijskoningen in het echte leven ontmoeten tijdens het Petzl NK IJsklimmen in Utrecht. Schrijf die dus alvast met dikke vette rode stift in de agenda!


Coverfoto: Zout fotografie (Flickr NKBV)

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.