Siked!
Mark Brand - WK Parijs 2016

Mark Brand heeft in het Oostenrijkse Nassereith Nofretete geklommen. De korte en krachtige 8b+ bestaat voornamelijk uit geplakte grepen, toch waren de bewegingen “pretty cool,” aldus de jonge Amsterdammer op zijn 8a.nu-scorekaart.

Nofretete

Het klimgebied Götterwandl ligt in het dorpje Nassereith, tussen Imst en de Duitse grens. Veel klimmers zullen er wel eens langsgereden zijn op hun weg naar de Alpen, want het ligt aan de voet van de populaire Fernpass.

Alle routes zijn vernoemd naar mythische en historische figuren zoals Morpheus, Ares en Pharao. Nofretete ontleent haar naam aan de beeldschone Egyptische koningin die in de rest van de wereld als Nefertiti in de geschiedenisboeken staat.

Ook Hades is daar overigens te vinden. Dit was de eerste echte 9a van Jorg Verhoeven en daarmee de eerste negendegraads route die door een Nederlander geklommen werd.

Lees ook: Mark Brand graait 8b’s in Margalef


Coverfoto: Mark Brand tijdens het WK in Parijs (door Bram Berkien)

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.