Siked!

Marianne van der Steen flasht hardste drytool-route ooit!

Het lukte Marianne van der Steen afgelopen week om met Kamasutra (D13+) de hardste drytool flash ooit op haar naam te zetten.

Het komt niet vaak voor dat de inwoners van ons kleine en platte kikkerlandje klimrecords verbreken. Om deze reden is wat van der Steen deze week presteerde des te indrukwekkender. Tussen de UIAA ijsklim worldcup in Saas Fee (Zwitserland) en het Europees kampioenschap in Rabenstein (Italië) door wist van der Steen met Kamasutra (D13+) de hardste drytool flash ooit – voor mannen en vrouwen – te klimmen.

Marianne van der Steen

Wanneer ze bij het drytool gebied Bus del Quai – Italië – aankwamen werden ze ontvangen door het Canadees, Amerikaans en Italiaans ijksklimteam. Na de opwarming besloot van der Steen een poging te doen in Kamasutra (D13+) waar eerder nog één van haar collega klimmers een flash poging in deed. Zoals ze zelf zegt had ze geen verwachtingen en lukte het met coaching van de andere klimmers om onverwachts deze zware route te flashen. Een erg indrukwekkende prestatie en hopelijk een mooie voorbode voor het EK ijsklimmen dit weekend.

Wij wensen het Nederlands team – Marianne van der Steen, Dennis van Hoek en Ferdinand Schulte –erg veel succes dit weekend en komen op een later moment in een interview terug op de prestatie van van der Steen. Daarin zullen wij spreken over haar flash, het EK en of/hoe drytool gradaties te vergelijken zijn met de meer bekende gradatieschalen. Hou ons dus in de gaten!

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Jimmy van Rijn

Startte in 2010 met klimmen en het was liefde op het eerste gezicht. Hij draagt zijn passie voor klimmen graag uit, onder andere als webredacteur van Siked! Houdt van alle klimdisciplines: van boulderen tot multipitchen.