Siked!
Dragon scales in Fontainebleau

In zijn eerste dagen als twintiger wist Max Deelen zijn hoogtepunt in Fontainebleau te beleven. Maar liefst drie 8A’s werden naar de eeuwige sendvelden gestuurd.

Dat het kwik dik in de twingtigers schoot deerde de jonge Utrechter niet. In een zinderend Frans bos knuffelde Deelen alles waar prow achter staat in de topo. Zo sneuvelden de harde achtstegraads boulder Énergie Collective, de klassieke Imothep en het toetje Déforestation.

Het hield niet op bij deze compressielijnen! Ook Trojan War (7C+) en 7C’s La Tour de Babel, Cent Pofs et Sans Reproche en Bastata werden getopt.

De progressie van de lange Deelen kent een steile lijn. Begin dit jaar klom hij ‘pas’ zijn tweede 8A in Fontainebleau, en nu maar liefst drie in een week.

Lees hier hoe Max Deelen eerder dit jaar op Le Proueptologue kroop.

En het mooiste van dit alles is dat de camera aan stond. Geniet mee van een fantastisch potje koelkast sleuren!


Coverfoto: Bram Berkien

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Ron Berends

Met een dikke knipoog legt Ron je haarfijn uit waarom hij alles verafschuwt dat met touwen te maken heeft. Deze boulderaar pur sang kent wellicht nog meer boulders uit z’n hoofd dan Bart van Raaij en zijn eindeloze enthousiasme is een belichaming van de Siked-filosofie.