Siked!
Melissa le Nevé

Melissa le Nevé heeft in Fontainebleau Mécanique Élémentaire (8B+) geboulderd. Onder het toeziend oog van superFin Nalle Hukkataival vocht de Française door het beroemde dak van Recloses.

Melissa le Nevé

De iconische overhang van Recloses is een belangrijke trekpleister voor de allersterkste boulderaars ter wereld. Er lopen verschillende lijnen over het blok, die allen dik in de achtstegraad thuishoren.

Mécanique start helemaal links op de wand, met twee randjes. Daarna volgen een serie fysieke passen met grote pockets. De lijn eindigt tot slot rechts in Opium (8A).

Le Nevé kwam al een keer tot het einde, maar werd door de allerlaatste pas getackeld. Nadat Hukkataival de send train inzette door Jour de Chasse – met 8C de koningslijn op het blok – te toppen,  kon ze natuurlijk niet achterblijven.

Niet veel later boulderde ze haar eerste 8B+.
Mécanique Élémentaire

Hieronder zie je hoe Kevin Lopata de boulder klimt. Kijk ook even naar de afstanden die hij moet overbruggen om naar rechts te klimmen. Le Nevé heeft haar spanwijdte maximaal moeten benutten om van de ene naar de andere pocket te komen.


Coverfoto: Bram Berkien

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.