Siked!
Michiel Nieuwenhuijsen - Siked! - Bram Berkien

Eerlijk is eerlijk: zonder de sends van Michiel Nieuwenhuijsen was deze website al lang ter ziele gegaan. In het Zwitserse Magic Wood klopte de Rotterdammer Mystic Stylez (8B+). Ook Ill Trill (8B+), Wovenhand (8B) en The Bizarre Ride (8A+) moesten eraan geloven!

Mystic Stylez

Met de beklimming van Mystic Stylez bevindt Nieuwenhuijsen zich wederom in goed gezelschap. De boulder werd in 2011 als 8C door Daniel Woods geopend en daarna door grootheden als James Webb, Dave Graham en Sean McColl herhaald. De lage start van Muttertag(8A)  staat tegenwoordig als 8B+ in de topo.

Zie hieronder hoe Sean McColl de lijn meester maakt.

Ill Trill

Ill Trill is nog zo’n “oude” 8C van Amerikaanse makelij. De boulder werd in 2010 door Paul Robinson geopend en bestaat uit een serie technische compressiepassen door een donkergrijze overhang. Op zijn 8a-profiel schreef Nieuwenhuijsen:

“Nice, powerful and technical climbing. Feels good to see the progression compared to last year!”

Met zijn laatste veroveringen staat de teller nu op acht boulders van 8B+ en hoger, met de beklimming van The Big Island (8C) uit 2015 als absoluut hoogtepunt!

Een filmpje

Tot slot nog een fijne video van een andere boulderkoning in Magic Wood. Hier is Ryuichi Murai.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.