Siked!
Magic Wood

Dat Michiel Nieuwenhuijsen een 8B topt is tegenwoordig net zo vanzelfsprekend als dat Shauna Coxsey een World Cup wint. De ijzersterke Rotterdammer was laatst op de steile hellingen van het Averstal te vinden, waar hij weer een boel achten bij elkaar graasde.

Numeriek hoogtepunt was de send van Deep Throat (8B), een “Good one for a warm day. Indoor style climbing through a roof”, als we zijn 8a-scorekaart mogen geloven tenminste.

Lees ook: Don van Laere doorbreekt 8B-grens

Magic Wood

In een succesvolle spin-off van de grote Michiel Nieuwenhuijsen-show zagen we zijn pupil Don van Laere door Riverbed (8B) cruisen. Nieuwenhuijsen zelf had deze lijn al in 2011 bedwongen.

Nederlands beste boulderaar moest dus op zoek naar andere projecten om zijn honger te stillen. Eén 8B, drie 8A-plussen* en vijf 8A’s vielen uiteindelijk ten prooi aan zijn stalen vingers. En gelukkig voor ons thuisblijvers stond de camera aan.

Trek je onesie aan, haal een lading chocolade in huis en kruip diep onder de dekens, want dit is je nieuwe favoriete serie. De eerste twee afleveringen van de Michiel Nieuwenhuijsen-show staan hieronder voor je klaar!


*- Body count wordt ook vaak als 8A gewaardeerd.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.