Siked!
Michiel Nieuwenhuijsen

De boulder stond al jaren op zijn to-do list en op zijn eerste dag in Maltatal was het meteen raak: Michiel Nieuwenhuijsen klom Wrestling with an Alligator (8B). De video van zijn gevecht met het reptiel zie je hieronder!

Maltatal

Nieuwenhuijsen is de beste boulderaar van Nederland. Maar liefst 152 achten staan inmiddels op zijn scorekaart; een duizelingwekkend aantal. Bovendien heeft hij met zijn beklimming van The Big Island (8C) nog steeds de moeilijkste straight up op zijn naam staan. En in elk gebied waar hij komt weet de Rotterdammer altijd wel een projectje mee naar huis te nemen.

Dit keer stond Maltatal op de agenda. Het Oostenrijkse klimgebied heeft enorm veel rots in aanbod en weet zowel klimmers als boulderaars te bekoren. Ook onder de Nederlanders is “Malta” een begrip geworden. Zo klom Stephan van den Berg daar in oktober nog de 40 meter lange Psi (8b+).

Naast het geworstel met een alligator vielen ook Petting with an Alligator (8A+) en Driving at Low Tide sit (8A) ten prooi aan de stalen klauwen van Nieuwenhuijsen. En hij weerstond ook nog even de zwaartekracht door in de beruchte Bügeleisen (8B+) te stappen.

Wrestling with an Alligator

Hoewel hij Bügeleisen nog even in de koelkast moest stallen, had Michiel minder moeite met de Alligator. Zie hieronder hoe hij zich door het fysieke gneiss baant.
Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.