Siked!

Mirthe van Liere pakt met Impulse haar eerste 7C!

Met het NK Boulder nog vers in haar onderarmen bouldert Mirthe van Liere doodleuk haar eerste 7C: Impulse in het Maltatal, Oostenrijk.

Na een sterk wedstrijdseizoen van Mirthe van Liere was het dan nu buiten raak. Dit jaar deed van Liere er een schepje bovenop wat betreft training en professionaliteit. Op Facebook en Instagram versloeg ze regelmatig – tot groot plezier van Siked – over haar vooruitgang en in de wedstrijden zette ze mooie resultaten neer. Vorige week plukte zij de vruchten van deze toegewijde training: zij pakte een mooie tweede plaats op het NK Boulder.

Met de wedstrijdvorm in de armen vertrok van Liere naar Oostenrijk en zoals wij ook van de World Cup toppers gewend zijn betekent dat meestal maar 1 ding: harde sends! Impulse (7C) was het slachtoffer, met deze beklimming schaart van Liere zich in een select groepje Nederlandse vrouwen die ooit die graad klommen.

         

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Jimmy van Rijn

Startte in 2010 met klimmen en het was liefde op het eerste gezicht. Hij draagt zijn passie voor klimmen graag uit, onder andere als webredacteur van Siked! Houdt van alle klimdisciplines: van boulderen tot multipitchen.