Siked!
Mirthe van Liere

Zoals dat wel vaker gaat met World Cup-klimmers koos Mirthe van Liere ervoor om haar wedstrijdfitheid op de nietsvermoedende rotsen los te laten. Dat resulteerde in een indrukwekkende sendspree met onder andere twee 7C-plussen! 

Na haar deelname aan de World Cup in München – waar ze ondanks een verkoudheid 27ste van haar startgroep werd – besloot Van Liere om samen met Nathan de Groen en Stefan Gerritsen naar Silvretta (Oostenrijk) te rijden. Dit gebied staat bekend om zijn mooie ligging, kleine randjes en soms controversiële gradaties.

Silvretta

Ook Mirthe van Liere gaf aan dat de gradaties wat aan de lichte kant waren en koos ervoor om vast te houden aan wat voor haar de meest realistische waardering leek. Zo vond ze Krieger des Lichts (7C+) – een boulder die veel lichaamsspanning en vingerkracht verlangt – de moeilijkste boulder die ze klom.

Andere hoogtepunten waren Sunshine Reaggy (7C/+) en Zwiederwurzn (7C+). Deze boulders  zijn qua stijl heel verschillend, maar beginnen allebei met een korte crux en eindigen met een gemakkelijke uitklim. De laatste twee zevens op haar ticklist staan als 7C te boek, maar Mirthe besloot dat ze meer in de lage 7B-range thuishoren.

De ticklist:

Krieger des Lichts (7C+)
Sunshine Reaggy  (7C/+)
Zwiederwurzn  (7C+)
2nd Skin (7B)
Atomblitz (7B)

Trips en doelen

We spraken de nummer twee van Nederland ook nog even over haar toekomstplannen:

Helaas waren de boulders nat op onze laatste klimdag in Silvretta. Hopelijk kunnen we na mijn deelname aan de Wereldkampioenschappen in Parijs nog even in Fontainebleau klimmen. Al zal klimmen daar waarschijnlijk een heel ander verhaal zijn en klim ik daar niet zo gemakkelijk harde boulders. Eerder had ik nooit het doel om bepaalde gradaties te boulderen – in tegenstelling tot routes – maar nu is het misschien wel leuk om voor een echte 8A te gaan.

Voor de thuisblijvers maakte ze deze video. Als ze in september net zo fit is als op deze beelden te zien is, mogen de boulders in Bleau hun stenen borst alvast nat maken. Allez!

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Jimmy van Rijn

Startte in 2010 met klimmen en het was liefde op het eerste gezicht. Hij draagt zijn passie voor klimmen graag uit, onder andere als webredacteur van Siked! Houdt van alle klimdisciplines: van boulderen tot multipitchen.