Siked!
Monk Eindhoven

De eerste boulderhal van Nederland gaat verhuizen. Negen jaar geleden opende Monk Eindhoven haar deuren aan de Glaslaan in Eindhoven en gaf daarmee het startschot voor de boulderrage in Nederland. Vanaf 4 januari 2018 kan er in de nieuwe hal geboulderd worden. Tot 31 december kun je de oude locatie nog een laatste eer bewijzen.

Lees ook: Monk bouldergym Rotterdam gaat eindelijk open!

Verhuizen

De nieuwe Monk vestigt zich in de voormalige autowerkplaats van het Summa College, op een steenworp afstand van de huidig locatie. Het oude schoolgebouw wordt herbestemd. Naast boulderen kun je er straks ook wonen, werken en eten. Minder belangrijke dingen dus.

Het oude pand wordt gesloopt en maakt plaats voor nieuwbouw. En dat kwam goed uit, zo lezen we op Monk.nl, tevens de bron voor dit bericht: “De wanden en matten zijn na negen jaar boulderen dringend aan vervanging toe.”Specs

Drie grote paddo’s vullen straks de ruimte van het nieuwe Eindhoven. De totale vloeroppervlak bedraagt 2.350 vierkante meter waarvan 1350 m2 voor het bouldergedeelte gebruikt gaat worden. Daarnaast komt er een trainingsgedeelte van 400 m2 en een zaaltje voor bijvoorbeeld Yoga-lessen.

Er zit alleen een kleine kink in de kabel: een deel van de plannen is vertraagd. De bovenverdieping wordt pas in augustus 2018 opgeleverd waardoor de kleedkamers en trainingsruimte tijdelijk op de begane grond te vinden zijn.

Opening

De deuren van de Berkenstraat 1A gaan op donderdag 4 januari open. Tot 31 december kan er nog aan de Glaslaan geboulderd worden.

Hieronder krijg je alvast een voorproefje op de nieuwe hal. Meer informatie over de verhuizing vind je hier. En blijf op de hoogte via de Instagram en Facebook van Monk Eindhoven.
Monk Eindhoven
Monk Eindhoven

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.