Siked!
Mountain Network Noardwand

Mountain Network opent een nieuw klimcentrum in Leeuwarden. Noardwand zal dadelijk zowel een lead-, speed- als bouldergedeelte hebben. Dus voor ieder wat wils. Naar verwachting gaat de hal rond de jaarwisseling open.

Mountain Network NoardwandKlimcentrum

Normaal zijn we niet zo’n fan van de term klimcentrum, maar in dit geval maken we een uitzondering. Alle olympische disciplines komen straks aan bod in Noardwand. Die naam is natuurlijk niet zonder reden gekozen; hij refereert naar de ligging in Nederland en de befaamde noordwanden in de Alpen.

Even wat specs op een rijtje: er is straks ruimte voor 40 toprope-touwen, er kan binnen en buiten voorgeklommen worden, er komt een officiële speedwand met IFSC-keurmerk en uiteindelijk ook een bouldervoorziening met een vloeroppervlak van 1000 vierkante meter. Maar dat is nog niet alles! Er komt ook een mega spannend caving-parcours, waarbij je met een hoofdlampje door een gat kunt kruipen en een Mega Jump XL voor de vrijgezellenfeesten. Wat dan wel weer vet is: er komt een Monkeyspace.

Noardwand wordt alweer de zevende Mountain Network-locatie en de tweede in Friesland. In Heerenveen kun ook al klimmen namelijk.

Impressie van Noardwand

Hieronder krijg je alvast een impressie van de nieuwe hal. En de nieuwe website staat ook al online.


Foto’s: aangeleverd door Mountain Network

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.