Siked!
Nicky de Leeuw- Siked! - Bram Berkien

Nicky de Leeuw woont inmiddels al een aantal jaartjes in Oostenrijk. Daar woont, werkt en klimt de oud-international. Tussendoor is er gelukkig ook nog tijd voor Ninja Warrior Austria. Check hieronder hoe de vliegende Hollander niets heel laat van het parcours!

Nicky de Leeuw

De 28-jarige De Leeuw verhuisde net als Jorg Verhoeven naar Innsbruck, in het hart van de Alpen. Daar werkt hij tegenwoordig als fysiotherapeut en maakt nu dus naam als Ninja Warrior.

“Der fliegende Holländer”, zoals zijn Spitzname luidt, was een van de beste wedstrijdklimmers van Nederland en won verschillende nationale titels. Hoewel hij in 2008 ook het NK Lead op zijn naam schreef, was boulderen zijn expertise. Vijf keer werd hij Nederlands kampioen in de korte discipline.

De Leeuw traint nog steeds met de groten der aarde. Hieronder zien we hem met Anna Stöhr in de nieuwe klimhal van Innsbruck.

Ninja Warrior Oostenrijk

Maar genoeg over Nicky de Leeuw als klimmer. We gaan nu over naar Nicky de Leeuw als ninja. En een hele snelle ninja zelfs! Zonder problemen sprint hij over de hindernisbaan, alsof hij op een zonnige morgen z’n hond uitlaat.


Coverfoto: Bram Berkien

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.