Siked!
Nigel Armino - door Tim van der Linden (NKBV)

Nigel Armino is lekker op dreef! In het paasweekend klom hij in de Frankenjura al zijn eerste 8b+ en een krappe week later was hij opnieuw trefzeker, dit keer in Freyr. De 19-jarige klimmer uit Wehr klom Namche Bazar (8b), een boulder-achtige lijn op de Louis-Philippe.

Namche Bazar

Het was een warme dag aan de Maas toen Armino zich voor zijn project opmaakte, maar de temperatuur hield hem niet tegen. Ongetwijfeld hadden Feuerball (8b) en Zentrifuge (8b+) van het weekend ervoor hem vleugels gegeven, want de buit was al na de derde poging binnen.

De route loopt door de grote overhang van de sector Louis-Philippe en wordt gekenmerkt door fysieke boulderpassen op (gehakte) pockets. De lijn zou daarmee beter passen in de bossen van de Frankenjura dan op het technische kalk van Freyr. Dat is misschien ook de reden waarom Armino zich zo thuisvoelde in dit terrein.

Lees ook Freyriaans, een ode aan dit Belgische klimgebied.

Video van Zentrifuge (8b+)

En om te laten zien hoe sterk deze jonge leadklimmer echt is, is hier nog een keer de video van Zentrifuge, Armino’s eerste 8b+.


Foto: Tim van der Linden (NKBV)

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.