Siked!
Nikki van Bergen - Bram Berkien

2017 was niet het beste jaar voor Nikki van Bergen. Na het afscheuren van haar voorste kruisbanden ging ze onder het mes en bracht het hele competitieseizoen op de bank door. Zelfs het NK Lead moest ze missen en verzorgde het commentaar van de livestream. Maar nu is Van Bergen back in business: ze klom in Leonidio A Pig in the Roof (8b)!

A Pig in the Roof

Leonidio is een Grieks dorp met circa 6000 inwoners. Een reusachtige kalkstenen wand van 250 meter torent boven de roodbruine dakpannen uit, hoewel er vooral op de omliggende rotsen wordt geklommen. Er is voor ieder wat wils: van tufa’s tot randjes en van muren tot overhangen die het zuur in je onderarmen op de proef stellen. Door de gunstige ligging is het een ideale winterbestemming. Het klimseizoen loopt van november tot april.

A Pig in the Roof¬†start op een verticale wand en gaat daarna over in een royale overhang met brede tufa’s, dat zijn verticale kalkformaties die altijd voor een knijpfestijn garant staan. Daarna is het tandjes op elkaar totdat de ketting in zicht komt.

Het is gaaf om te zien dat Van Bergen weer op dit niveau setjes kan klippen en we hopen haar snel weer bij de internationale wedstrijden te zien!

Hieronder nog een video van een onbekende klimmer die dezelfde route klimt. Zo krijg je een beetje een idee van de passen.


Bron: climbgreece.com

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.