Siked!
Nina Caprez

Sterkster voert een klein wijziging door: Jule Wurm kan niet meer komen, zij wordt vervangen door Nina Caprez. Het concept op zaterdag 7 april bljift echter onveranderd: een klimevent door sterke vrouwen, voor sterke én nog niet zo sterke vrouwen!

Nina Caprez: Zwitsers fenomeen

Nina Caprez zal Jule Wurm vervangen tijdens Sterkster, het klimevent speciaal voor vrouwen. Jule werd onverwacht geconfronteerd met een sterfgeval in de familie en wil uiteraard bij haar dierbaren zijn. De organisatie moest dus halsoverkop op zoek naar een vervangende publiekstrekker. Elke sterke vrouw die de organisatie maar kon bedenken werd benaderd, en met succes.

Check hier de info over Sterkster en schrijf je in (ladies only!)

Nina Caprez is een fenomeen uit Zwitserland. Zij klom in haar thuisland de beruchte 8b-route Silbergeier en de ramharde multi-pitch Orbayu (8c). Zij richt zich dus voornamelijk op het klimmen van notoire routes en multi-pitches, maar is ook geen vreemde in het wedstrijdcircuit. Caprez is daarmee een uitstekende headliner om de Nederlandse dames te inspireren, of zij nu binnen of buiten willen presteren.

Veel meer weten over Nina? Check hier ons verhaal Achter de glimlach van Nina Caprez!

De rest van het programma blijft onveranderd. Je kunt dus nog steeds naar de trainingstips van absolute topper Nikki van Bergen luisteren, en op Dyno-les bij krachtpatser Vera Zijlstra. Vast siked worden voor die dynamische beweging? Check deze video van die andere krachtpatser, Leah Crane!

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.