Siked!

Twee weken na het NK lead, speelde zich afgelopen weekend ook het NJK lead af in het nieuwe Neoliet Utrecht. Tijdens deze wedstrijd streden de sterkste kid crushers om de nationale titel in hun leeftijdscategorie.

 

Opbouw NJK

Tijdens het NJK was een breed spectrum aan leeftijden aanwezig. Om het toch interessant en eerlijk te houden voor alle jeugdklimmers, werden de deelnemers ingedeeld in zes (!) leeftijdscategorieën. Deze categorieën zijn gebaseerd op geboortejaar en lopen uiteen van categorie E (geboortejaar 2008 en 2009) tot en met Junioren (geboortejaar 1998 en 1999).

Voor alle categorieën waren twee routes gebouwd, een halve finale en een finale-route. De jongste deelnemers (D en E) klommen alle routes toprope en onsight, terwijl de rest van de deelnemers de routes voorklommen.
 

Bekende helden

Zowel bij de jongens als de meisjes waren er bij de junioren de nodige spierballen aanwezig. Tijdens het leadseizoen bij de volwassenen was het al duidelijk geworden: de jeugd is sterk. Bij de jongens junioren was het dan ook een waar spektakel met Mark Brand, Nigal Armino en Don van Laere in de finale. Uiteindelijk wist Brand het goud te pakken, waarmee hij daarmee zijn titel van vorig jaar prolongeerde.

Bij de meisjes kwamen ook weer bekende namen voorbij. Lynn van der Meer mocht in de finale strijden tegen Julia Meijer en Naomi Swagten. Van der Meer bewees wederom oppermachtig te zijn en topte als enige de gevarieerde route. Meijer wist het zilver te bemachtigen en Swagten pakte het brons.
Bij de jongens A wist boulderaar Mikola Byelov zijn teamgenoot van Jong Oranje, Zeno Schaekers, te verslaan. Klaarblijkelijk heeft deze jonge krachtpatser de formule tegen verzuring weten te bemachtigen! De jonge Cavé wist zijn leadseizoen met een perfecte score af te sluiten en pakte de gouden plak bij de B-categorie.

 

Uitslagen NJK Lead 2017

Meisjes junioren

 1. – Lynn van der Meer
 2. – Julia Meijer
 3. – Naomi Swagten

Jongens junioren

 1. – Mark Brand
 2. – Nigel Armino
 3. – Don van Laere

Meisjes A

 1. – Jasmijn van de Sande
 2. – Carlijn Hukkelhoven
 3. – Kaya van Haasteren

Jongens A

 1. – Mikola Byelov
 2. – Zeno schaekers
 3. – Dylan van den Berge

Meisjes B

 1. – Sam Swalué
 2. – Isabelle van der Heijden
 3. – Mette van Liempd

Jongens B

 1. – Leto Cavé
 2. – Paul Brand
 3. – Jens de Louw

Meisjes C

 1. – Edith Savenije
 2. – Mara Voorthijs
 3. – Amber Schiffeleers

Jongens C

 1. – Gijs Kieboom
 2. – Ferbe Verburg
 3. – Boris van Asselt

Meisjes D

 1. – Noor Witte
 2. – Renske van der Meijden
 3. – Bente Schiffeleers

Jongens D

 1. – Sjors Bon
 2. – Jouke Visser
 3. – Sven jansen

Meisjes E

 1. – Alysha Mulder
 2. – Esmee Bonsen
 3. – Roxy Vis

Jongens E

 1. – Raff Sprokkereef
 2. – Salomon Vis
 3. – Nathan Honkoop

Foto’s: NKBV / Tim van der Linden

 

Over de auteur Bekijk alle berichten

Pieter van Loon

Pieter is barman, boulderaar en routeklimmer. Hij klimt eigenlijk nooit omhoog, maar duwt de aarde naar beneden.