Siked!

#NK Boulder ’14!

Komende zaterdag vindt in Bouldercentrum Delfts Bleau de grootste nationale boulderwedstrijd van het jaar plaats: het NK Boulder. Zal Nicky de Leeuw zijn titel kunnen verdedigen en is Vera Zijlstra net zo fit als vorig jaar? Siked brengt je alle informatie die je nodig hebt!

De beste klimmers van Nederland treffen elkaar op 14 juni in Delfts om daar uit te maken wie zich de beste boulderaar van 2014 mag noemen. Afgelopen jaar gingen Nederlandse Nicky de Leeuw en Vera Zijlstra aan de haal met de titel.
Op het NK komt veel publiek af en er vinden diverse side-events plaats, zoals een loterij. Nieuw dit jaar: een live stream (achter de link)!  In navolging van de IFSC zet de NKBV nu ook in op het live streamen van de wedstrijd. Commentaar wordt gegeven door Dirk Mol van Monk Bouldergym, en Siked’s eigen Paul Kaufman!

VeraZijlstra2

En dit zijn de gladiatoren die aankomende zaterdag in de plastic arena met elkaar de strijd aan zullen gaan.

De Heren

Elko Schellingerhout
Ferdinand Schulte
Giel Wieggers
Hans Busker
Jesse van der Werf
Bob Giesberts
Michiel Hennevelt
Nicky de Leeuw
Rens Schop
Wolter Westdijk
Tim Reuser
Timo Tak

De Dames

Anna Scott Miller
Elisabeth Keijzer
Agnes Flinkenflogel
Lisa Sanders
Maartje van der Weijden
Nikki van Bergen
Pauline Schreurs
Rianne Liebregts
Roebijn Schijf
Roelien van de Vrie
Vera Zijlstra

Helaas zijn er enkele afmeldingen te betreuren. Zo blesseerde Kim van den Hout recentelijk haar knie en kampt Eva Vink met een polsblessure. Casper ten Sijthof heeft last van zijn schouder, terwijl Mark Brand op het EJK Lead in Edinburgh is. Dit evenement is verplaatst nadat de NKBV al een datum had geprikt voor het NK Boulder. Jorg Verhoeven houdt een weekendje rust om zich optimaal voor te kunnen bereiden op de World Cup in Haiyang. De afwezige klimmers worden vervangen door klimmers die op de reservelijst stonden.

TimReuser

Aan de halve finale doen dertien heren en dertien dames mee. Zij klimmen allen in een roulatiesysteem vier boulders met vijf minuten klimtijd. Het format is daarmee te vergelijken met de halve finales bij de IFSC World Cups. In de finale klimmen de zes beste heren en de zes beste dames ieder vier boulders met 4+ minuten klimtijd per boulder. Dit betekent dat zij hun poging af mogen maken wanneer ze op het verstrijken van hun vier minuten nog in de wand zijn.

Het programma voor de dag ziet er als volgt uit:

13.00: halve finale dames
15.45: halve finale heren
18.00: sluiting hal, start side-events
19.15: finale dames en heren
22.00: prijsuitreiking

Voor meer informatie en om aan jouw kaartje te komen kijk je op de site van het NK Boulder. De kaartverkoop verloopt naar verluidt zeer snel, dus wees er op tijd bij!

Kijk tot slot hier de compilatie van het NK Boulder ’13 terug om alvast in de stemming te komen.

foto’s: Bram Berkien

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.