Siked!
Roelien van de Vrie - Nk Boulder 2016

Amsterdam is er klaar voor! De boulders zijn geschroefd, de matten zijn gelegd en de tribunes staan gereed. Nog één nachtje slapen en dan is het eindelijk zover: het NK boulder 2016!

Het boulderseizoen van 2016 ging in januari van start. Boulderend Nederland heeft de afgelopen maanden gestreden voor die felbegeerde plek in het kampioenschap.
Zowel de dames als de heren houden het spannend. Wie zal er morgen met de nationale kampioenstitel naar huis gaan?

Bij de dames is het de opkomende jeugd die het deelnemersveld grotendeels beslaat. Een verassend sterke prestatie van Julia Meijer tijdens Boulder 4 in Monk Eindhoven kan nog wel eens voor een interessante wedstrijd zorgen, maar ook Lynn van der Meer en Tiba Vroom zijn (jonge)dames om naar uit te kijken. Amanda Meijering heeft aan het begin van het seizoen al laten zien dat zij een kracht is die niet onderschat mag worden en ook Mirthe van Liere lijkt in absolute topvorm. Maar de nummer twee van vorig jaar, Kim van den Hout, heeft dit keer misschien wel de beste kaarten in handen om een gooi naar het goud te doen.

Het deelnemersveld bij de heren is zoals we van hen gewend zijn. Vele oude bekenden hebben zich tijdens de competitie weer van hun beste kant laten zien en mogen aantreden tijdens het NK. Verassend was de consistentie van Remmelt Dirksen dit seizoen, die drie van de vier wedstrijden won. Timo Tak is meer gefocust dan ooit om die eerste plek te bemachtigen en Tim Reuser werd al door de routebouwers als potentiële winnaar genoemd. Giel Wieggers gaf zelf in hetzelfde filmpje aan dat hij niet verwacht het NK te winnen, maar heeft dit jaar wel laten zien dat hij goed mee kan met de top en dat de strijd nog niet gestreden is.

Bruno Geurts - NK Boulder 2016

Routebouwer van het NK Bruno Geurts voor de camera.

Nederlandse topklimmers Jorg Verhoeven, Nicky de Leeuw, Vera Zijlstra en Nikki van Bergen zijn de grote afwezigen dit weekend. Verhoeven en Zijlstra zitten in Chongqing, China waar zij dit weekend deelnemen aan de derde World Cup van het seizoen.

Laat dit je niet ontmoedigen, het wordt hoe dan ook een spannende strijd en het is van groot belang dat je jouw favoriete klimmer komt aanmoedigen!

Hieronder nog even de belangrijkste zaken op een rijtje:

Deelnemers NK Boulder 2016

Heren

1. Remmelt Dirksen
2. Timo Tak
3. Giel Wieggers
4. Nick ten Hoopen
5. Ferdinand Schulte
6. Tim Reuser
7. Jesse van der Werf
8. Truong Ngo
9. Wouter van Roessel
10. Wolter Westdijk
11. Hans Busker
12. Don van Laere

Dames

1. Mirthe van Liere
2. Julia Meijer
3. Tiba Vroom
4. Lynn van der Meer
5. Amanda Meijering
6. Roelien van de Vrie
7. Marieke Berends
8. Celine de Waal Malefijt
9. Lisa Sanders
10. Pauline Schreurs
11. Kim van den Hout
12. Elisabeth Keijzer

Ferdinand Schulte

Soms draait boulderen slechts om wilskracht

Locatie

Het NK boulder vindt plaats in de Westergasfabriek te Amsterdam. Het is een centraal gelegen locatie en gemakkelijk met de auto en het openbaar vervoer te bereiken. Voor degenen die nog geen ticket hebben gekocht en er graag nog een willen bemachtigen zijn deze morgen nog te koop aan de deur voor 15 euro.

Livestream

Wil je de finale van het boulderspektakel liever  thuis vanaf de bank aanschouwen, dan kan dat ook. De finale wordt namelijk uitgezonden via de livestream. Het praatgrage duo Dirk Mol en Sikeds eigen Paul Kaufman zullen de uitzending weer van commentaar voorzien.

Tijdschema

Vanaf 10.30 is de locatie geopend voor deelnemers en publiek (toegang gratis).
11.00 – 11.30 Isolatie dames open
12.15 Start halve finale dames
13.20 – 13.50 Isolatie heren open
13.50 Einde halve finale dames
15.00 Start halve finale heren
16.40 Einde halve finale heren
16.55 Uitslag halve finale dames en heren
17.00 – 19.00 Locatie gesloten voor publiek
19.00 Locatie open voor publiek (toegangsticket vereist, aan de deur te koop voor 15,- euro)
19.30 – 19.45 Isolatie finalisten open
20.30 Presentatie finalisten + inlezen boulders
20.45 Start finale
23.15 Prijsuitreiking

Julia Meijer

Zien we Julia Meijer weer op de top van het podium?

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Lindsay van den Broek

Eindredacteur en boulderbabe. Hetzelfde rode potlood waarmee ze haar projecten afvinkt wordt gebruikt om spel- en taalfouten te traceren.