Siked!
NK Boulderen 2017

Morgen gaat het los in de Apollohal in Amsterdam: het NK Boulder 2017 is de grote finale van het nationale wedstrijdseizoen. Check in dit artikel alle info die je nodig hebt.

Deelnemers NK Boulder 2017

In mei plaatsten we al een aankondiging van de wedstrijd, met een voorlopige lijst van deelnemers. Daar zijn een paar kleine mutaties in aangebracht: Tiba Vroom heeft dispensatie gekregen, terwijl Pauline Schreurs de wedstrijd laat schieten en Marit Sanders is toegevoegd aan de startlijst. De complete line-up wordt daarmee:

Dames

 1. Julia Meijer (kampioen 2016)
 2. Ysa Rakestraw
 3. Lynn van der Meer
 4. Kim van den Hout
 5. Amanda Meijering
 6. Marit Sanders
 7. Elbrich Schoorstra
 8. Carlijn Hukkelhoven
 9. Elisabeth Keijzer
 10. Naomi Swagten
 11. Marieke Berends
 12. Simone Gerritsen
 13. Tiba Vroom

NK Boulder 2016

Heren

 1. Tim Reuser (kampioen 2016)
 2. Don van Laere
 3. Michiel Hennevelt
 4. Timo Tak
 5. Max van der Heijden
 6. Elko Schellingerhout
 7. Mikola Byelov
 8. Wouter Jongeneelen
 9. Truong Ngo
 10. Remmelt Dirksen
 11. Vincent van den Berg
 12. Nigel Armino

Met deze startlijst zijn zo’n beetje alle sterke in Nederland wonende klimmers van de partij: Julia Meijer en Tim Reuser wonnen de wedstrijd vorig jaar, hun naaste concurrenten zullen er op gebrand zijn hen van de troon te stoten. Het lijkt zoals vaker dit jaar uit te draaien op een strijd tussen de oude gelouterde garde en de jonge honden – strijd gegarandeerd!
 

Nieuwe locatie, nieuwe wedstrijdwand

Afgelopen jaar vond het NK Boulder eveneens in Amsterdam plaats, bij de Westergasfabriek. De NKBV heeft dit jaar gekozen voor een nieuwe locatie, namelijk de Apollohal. Normaal werkt het lokale basketbalteam hier zijn wedstrijden af, dit weekend is de hal voor één keer omgetoverd tot een grepentempel. De NKBV heeft voor het NK tevens een aantal gloednieuwe wanddelen in gebruik genomen. Samen met een deel van de wand die vorig jaar werd gebruikt zal zo een vers canvas ontstaan waarop de bouwers hun creativiteit kunnen loslaten.

 

Programma NK Boulder

De echte fans liggen natuurlijk vanavond al met hun slaapzakje voor de deur te wachten om de beste plaatsen te bemachtigen, voor wie aan zijn nachtrust hecht biedt onderstaande programma uitkomst:

Halve finale
10.30 uur Apollohal open voor deelnemers & publiek (toegang gratis)
12.15 uur Start 1/2 Finale Dames
13.50 uur Einde 1/2 Finale Dames
15.00 uur start 1/2 Finale Heren
16.40 uur Einde 1/2 Finale Heren
16.55 uur uitslag 1/2 Finale
17.00 uur Apollohal gesloten voor publiek
Finale
19.00 uur Apollohal open voor publiek (toegang €15,-)
20.30 uur Presentatie finalisten plus inlezen Dames & Heren
20.45 uur Start Finale NK Boulder 2017
23.15 uur prijsuitreiking

 

Live meemaken of livestream kijken

De halve finale is vrij toegankelijk, dit is dan ook dé kans om al je helden in actie te zien. Wil je de grand finale ook live meemaken dan kon je tot gisteren in de voorverkoop kaartjes kopen, of ze ter plekke aan de deur kopen vanaf 19:00. Kaarten kosten 15 euro.

Zit jij ergens in een klimgebied om harde lijnen te tikken dit weekend? Niet getreurd, ook jij kunt het NK Boulder volgen via onderstaande livestream. Commentaar wordt verzorgd door onze eigen Paul Kaufman, dat belooft dus een dolle boel te worden.

Team Siked is uiteraard present op het NK. We zullen ons best doen om via social media updates de wereld in te slingeren en achteraf verzorgen we uiteraard een verslag met een serie dikke foto’s. We zijn zaterdag herkenbaar aan ons Siked-shirt, twijfel zeker niet om even een praatje aan te knopen en we zijn uiteraard ook benieuwd naar jullie feedback!


Coverfoto: Reinier Rijke

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.