Siked!
oude bazen boulderen in cafe kraft

Blondie, Rudi, Horst en Herwig laten zien dat klimmen voor alle leeftijden is. Met een gezamenlijke leeftijd van meer dan 300 jaar, trainen deze oude bazen nog steeds in de boulderhal!

Oude bazen

De vier heren verdienden hun strepen in de Alpen. “We were a really strong and wild group”, verklaart Horst Urban (73) met een grijns die boekdelen spreekt, “we moved mountains!”

Erwin Weich – Spitzname “Blondi”- is de oudste van deze bijzondere groep. Met 83 jaar had hij ongestoord achter de geraniums kunnen zitten, maar hij koos ervoor om zijn liefde voor de klimsport in de boulderhal te doen gelden. Zwaaien in de overhang, plaatklimmen zonder handen en dynamische passen; hij doet het nog allemaal!

Bekijk ook: Vingerkracht trainen met Eric Hörst.

Dus als je de volgende keer geen zin hebt om te gaan trainen, denk dan bij jezelf: wat zou Blondi doen? En daarna linea recta aan de wand, want: “hanging around at home is the worst thing you can do.”

Forever – It ain’t over ‘till it’s over

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.