Siked!
Shauna Coxsey

Met een geweldige show werd dit weekend in Kranj het internationale lead-seizoen afgesloten. Janja Garnbret en Jakob Schubert waren de grote winnaars. Daarnaast leek een aantal outsiders van formaat het water voor de Olympische Spelen in Tokyo te testen.

Coxsey en Megos testen hun skills in Kranj

Die outsiders waren uiteraard niemand minder dan de Britse Shauna Coxsey en de Duitser Alex Megos. Coxsey bond voor het eerst in op een lead World Cup en haalde prompt de finale. Hier bleef zij steken op een zesde plaats, maar het is natuurlijk verdraaid knap om te debuteren met zo’n sterke prestatie. Megos – die in Arco de halve finale nog als beste afsloot – klom doodleuk naar een tweede plaats. Naast deze twee zwaargewichten klommen ook Stasa Gejo, Jongwon Chon en een heel peloton Japanse boulderaars mee in deze wedstrijd. Hun intenties laten zich raden: meer ervaring opdoen in deze discipline met het oog op de Olympische Spelen.

 

Janja Garnbret oppermachtig, comeback Jakob Schubert

De grootste winnaar dit weekend was zonder enige twijfel Janja Garnbret. De jonge Sloveense was dit seizoen ongenaakbaar: zes World Cups won zij, de overige twee wedstrijden werd ze derde. Geen enkele andere dame kon zelfs maar in de buurt komen.
Bij de heren maakte de Oostenrijker Jakob Schubert een opmerkelijke comeback. Zijn resultaten waren de afgelopen jaren enigszins mager, maar voor deze wedstrijd pakte hij het eens compleet anders aan. Hij klom recent weinig wedstrijden en volgde geen al te strikt trainingsschema. De veteraan in het wedstrijdcircuit was tijdens de wedstrijd vervolgens zo in zijn element dat hij voordat hij de route topte nog doodleuk even het publiek bespeelde. Liefhebbers kunnen de complete wedstrijd hieronder terugkijken, als je minder tijd hebt staan de highlights hierboven al voor je klaar.

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.