Siked!
Rab Bleau Basics - Bram Berkien

Dit is alweer het derde en laatste deel van onze Bleau Basics. We hebben jullie inmiddels verteld hoe je in Fontainebleau komt en hoe je je tussen de blokken hoort te gedragen. Hoewel boulderen natuurlijk de belangrijkste reden is om zuidwaarts te reizen, draait een Bleau-trip om meer dan alleen blokken toppen. In deze aflevering delen we de bijzondere plekjes die je trip helemaal compleet gaan maken!

Taartjestijd

Fransen houden van hun patisserie en je kunt niet in Bleau zijn geweest zonder een van de vele bakkers te bezoeken. ‘s Ochtends scoor je natuurlijk eerst een baguette of een boterige croissant om de dag te beginnen. Maar rond koffietijd is het taartjestijd.

Vandaag gaan we voor de fameuze citroentaartjes, een lokale favoriet, en een espresso bij Backgammon in Milly-la-foret. Zoetekauwen opgelet, want het zou zomaar kunnen dat je door alle gebakjes niet meer aan boulderen toekomt!

Het regent helaas regelmatig in dit gebied, maar gelukkig zijn er genoeg andere dingen te doen dan boulderen. Fontainebleau is een kleine studentenstad en biedt vele plekjes om een koffie of wijntje te drinken. Verder is het prachtige kasteel zeker een bezoekje waard. Er is trouwens ook een kleine klimwinkel voor als je pof of nieuwe klimschoenen zoekt.

En als je nog niet genoeg geklommen hebt, kun je je laatste stukje huid in de klim- en boulderhal Karma achterlaten. Hier traint het Franse team trouwens, dus neem voor de zekerheid je handtekeningenboekje mee.

Kijk ook: Rab Bleau Basics: een lesje boulderethiek

Klassiekers zoeken

Verder lopen door het bos prachtige wandelroutes, die vaak nieuwe bouldergebieden en mooie uitzichten opleveren. Of je gaat op zoek naar de vele klassiekers die tussen de bomen verborgen liggen. Wie wil Gecko Assis of The Big Island nou niet een keer met eigen ogen zien?

En als de dag voorbij is duik je in een van de vele restaurants die in Fontainebleau en omliggende dorpen te vinden zijn. Pizza, Chinees, Indisch, dikke vette hamburgers, ze hebben het allemaal. Of je kookt gewoon ouderwets een koningsmaal op je brandertje

Dat was ‘m dan! Bedankt voor het kijken. Laat het ons weten in de comments als jullie nog tips hebben of geheime pareltjes weten te liggen die we nog niet genoemd hebben. Tot bij de blokken! Au revoir.


Disclaimer: deze videoreeks wordt mede mogelijk gemaakt door Rab. Tekst en beelden zijn door Siked zelf bedacht en gemaakt, zonder invloed van sponsoren. De advertentiemiddelen die ingezet worden zijn: product placement en weergave van het Rab-logo. 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.