Siked!

Het ruige, ongerepte en uitgestrekte Schotland heeft altijd buitensporters van over de hele wereld aangetrokken. Het Britse merk Rab besloot hun Amerikaanse atleten te confronteren met de ruige Schotse winter, van hun ontberingen kun jij in deze film meegenieten!

De sterren van The Place of The Gaels zijn Joe Frederick, Angela Vanweimeersch en Fabrizio Zangerilli uit Amerika. Zij worden op sleeptouw genomen door locals Greg Boswell, Kev Shields and Nicholas White.  Vanaf het eerste shot van de film worden we getrakteerd om een onvervalste Schotse verteller die de landschappen beschrijft en de kijker uitlegt wat er gaat gebeuren. De helden worden een voor een voorgesteld, waarna ze proeven van alles wat Schotland te bieden heeft op zowel het gebied van buitensport als op het gebied van lokale lekkernijen. Dit is een feelgood film, Britse stijl.

Rab werd trouwens letterlijk geboren in Schotland: oprichter Rab Carrington groeide er op. Daarnaast is het natuurlijk de ideale plaats om de duurzaamheid en effectiviteit van high-end outdoorkleding te testen, of te trainen voor epische avonturen over de hele wereld.

Meer lezen over Rab? Check onze review van de Rab Firewall jacket, handig voor op regenachtige herfstdagen. Ook ons interview met Rab-atleet Zeno Schaekers mag je niet missen!

 

Coverfoto: Angela Vanwiemeersch, door Hamish Frost

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.