Siked!
Fontainebleau Sloper

De laatste weken kleurde het Franse boulderbos oranje door harde Hollandse sends van onder anderen Sanne van der Zwaan en Michiel Nieuwenhuijsen. Met de beklimming van boeg Partage (8A+) voegt ook Remmelt Dirksen zich tussen deze toppers.

Wintersport

Bart van Raaij verklaarde ooit in de Hoogtelijn dat boulderen eigenlijk een wintersport betreft. Vooral op het zachte zandsteen van Bleau neemt de wrijving aanzienlijk toe als de thermometer richting het vriespunt beweegt.

Lees ook: Oranje en dik – de nieuwe 7+8 topo.

Remmelt Dirksen wist slim van de frisse condities gebruik te maken en klom bovenop de befaamde boeg in Buthiers. Met Partage opent de Rotterdammer overigens een nieuw hoofdstuk in zijn klimcarriere; het is namelijk zijn eerste 8A+!

Naast Bleausard is Dirksen ook een begenadigd wedstrijdklimmer. Vorig jaar won hij de Nederlandse bouldercompetitie en wist in Boulderhal Sterk zelfs international Rustam Gelmanov af te troeven.

Video: Partage

Bekijk hoe Spanjaard Iker Arroitajauregi Partage en vele andere harde lijnen in het bos pakt.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.