Siked!

Net na onze week van de klimbroek ontvingen wij de Zenith van het Franse ABK voor een review.  Dit merk timmert inmiddels ook in Nederland flink aan de weg met onder anderen sponsoring van Mirthe van Liere en Nathan de Groen. Je leest hier alles over onze eerste ervaring met dit relatief nieuwe merk!

Het eerste dat opvalt is de groene kleur van de broek. Het ligt een beetje aan je smaak wat je hier van vindt, maar het merk voert de zachte aard-kleuren wel mooi consequent door in al zijn producten. De broek is overigens ook in zachtgeel te verkrijgen.

De broek is vervaardigd uit 98% katoen en 2% lycra en is enigszins stretchy, wat best fijn aanvoelt. De stof voelt trouwens ook behoorlijk degelijk en toch heel licht aan, wat voor een klimbroek natuurlijk perfect is. Ook de bovensluiting rond je middel is stretchy en kan nog extra aangesnoerd worden, zodat de broek voor ieder lichaamstype geschikt is.

Qua pasvorm is de broek enigszins baggy, maar zeker niet overdreven. Vooral de uiteindes van de pijpen zijn nog redelijk wijd, terwijl het kruis weer iets smaller is. De broek beschikt over twee vrij diepe zakken die lichtelijk aan de voorkant zitten, wat een interessante keuze is. Onze ervaring is dat hierdoor objecten in de zakken minder op je heup komen te rusten, wat een aangename ervaring is tijdens het klimmen.

De broek is verder behoorlijk basic, wat iets positiefs is en expliciet vermeld als doel door de fabrikant. Er zitten geen rare zakjes of features op, terwijl hij voor de belangrijkste activiteit de drager alle ruimte geeft om te bewegen.

Conclusie

Ben je op zoek naar een comfortabele klimbroek zonder poespas, dan is de ABK Zenith een uitstekende keuze. Het opvallende geel of groen is wel even wat anders dat de donkere kleuren die we gewend zijn van traditionele klimbroeken, maar misstaat zeker niet.

         

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.