Siked!

Van Outdorado kregen wij onlangs een flinke doos vol instantmaaltijden van Adventure Food toegestuurd met de vraag: laat eens even weten wat je hier van vindt! Lees hier onze bevindingen over deze diners uit een zakje.

Het woord ‘instant’ heeft geen bijster goede reputatie: je denkt al snel aan zoute oplossoep uit een zakje of gedroogde noodles met een chemische kippensmaak. Met een onbevooroordeelde blik scheurden wij de zakjes open, met een aangename verrassing als gevolg!

Het eerste dat opvalt is dat de verpakking van de maaltijden erg duidelijk weergeeft wat je binnenin aan gaat treffen. Er staat goed vermeld wat het hoofdbestanddeel is (vegetarisch, vlees etc.). Ook is het aantal calorieën dat de maaltijd bevat groot weergegeven, zodat je zeker weet dat je voldoende energie verorbert om de dag erop je project te senden.

De bereiding van de maaltijden is redelijk rechttoe-rechtaan: scheur het zakje open, klap de bodem open, verwijder de zuurstofvreter, schenk kokend water in het zakje, roer de inhoud, sluit het zakje en wacht! De meeste zakjes moeten vijf tot acht minuten staan tot ze klaar zijn. Na deze paar minuten nog even roeren en de maaltijd is klaar.

18pouches

Maar de grote vraag die iedereen zich stelt is natuurlijk: hoe smaakt het? Adventure Food heeft een slimme keuze gemaakt in het soort maaltijden. De meeste zakjes bevatten een gerecht dat normaliter toch al gedroogd wordt bereid, zoals pasta of rijst. Hier zijn vervolgens gedroogde groenten aan toegevoegd en een saus in poedervorm. Deze saus smaakt oprecht verrassend goed en vol, niet waterig zoals je van bijvoorbeeld Cup-a-soup gewend bent. Mocht je toch nog wat extra verse groenten willen dan kun je natuurlijk altijd een tomaatje door de pasta snijden. Naast avondmaaltijden zijn trouwens ook ontbijt van havermout en gedroogde vruchten en omelet verkrijgbaar. Die laatste moet je wel nog even bakken natuurlijk.

Conclusie

In een aantal jaar tijd is zowel het aanbod als gebruiksgemak van instantmaaltijden voor avonturiers flink gegroeid. Natuurlijk lever je met zo’n zakje altijd een beetje in op de verscheidenheid en versheid van de ingrediënten. Tijdens een multi-pitch avontuur waarbij je zo min mogelijk gear mee wilt nemen, zal een zakje Adventure Food na een lange dag klimmen echter als een godsgeschenk smaken!

De instantmaaltijden van Adventure Food zijn onder anderen verkrijgbaar bij Outdorado.

OTD_banner_1070-760

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.