Siked!
black diamond notion pants

Broeken, broeken en nog eens broeken: vijf reviews over vijf verschillende modellen. Vandaag trekken wij de elastische M’s Notion Pants aan van outdoorgigant Black Diamond.

Een goudkleurige gloed schijnt mij tegemoet als ik het pakket van het Amerikaanse Black Diamond open. Goud zou niet mijn voorkeurskleur zijn, maar een vlugge blik op de website van “BD” leert dat men ook felblauwe en nikkelgrijze broeken verkoopt. Ik schiet de M’s Notion snel aan en die zit meteen als gegoten. De broek voelt licht aan, maar zonder dat de stof bijzonder synthethisch overkomt. De elastische tailleband houdt de broek comfortabel op zijn plaats.

Lees hier de review van de Patagonia Venga Rock Pants terug.

De pasvorm lijkt ideaal tot aan de enkels. Een baggy broek mag er misschien cool uitzien op een longboard, maar in de crux-pas van je project wil je echt niet dat één van de pijpen blijft haken achter het rubber van je hak. De oplossing hiervoor zijn enkelkoordjes die geknoopt moeten worden. De oplossing had idealer gekund middels het simpel aansnoeren van de koordjes, wat dus helaas ontbreekt.

Goed, knopen in de koordjes en ik test mijn nieuwe aanwinst voor een brute bouwsessie in de bouldertuin van Bussum. De diepe, open zakken zijn ideaal voor bijvoorbeeld je telefoon en sleutels zonder de angst dat die van 4-5 meter naar beneden glijden. Echter, de ware aard van de M’s Notion kwam pas echt goed tot uiting bij het testen van de boulders: wat een rek en bewegingsvrijheid!

Conclusie

De M’s Notion Pants van Black Diamond is een eenvoudige, maar zeer effectieve broek voor de atletische klimmer. De elasticiteit zorgt voor veel bewegingsvrijheid en een fijne pasvorm. De koordjes zijn een klein detail die makkelijk verbeterd zouden kunnen worden, net als de beperkte keuze in (lichte) kleuren. Voor de indoor-lange-broek-klimmer vrezen wij voor zweetplekken in het lichtgekleurde katoen. Kortom, een ideale broek om in het voorjaar keihard te knallen in je project.

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Ron Berends

Met een dikke knipoog legt Ron je haarfijn uit waarom hij alles verafschuwt dat met touwen te maken heeft. Deze boulderaar pur sang kent wellicht nog meer boulders uit z’n hoofd dan Bart van Raaij en zijn eindeloze enthousiasme is een belichaming van de Siked-filosofie.