Siked!

De komende dagen staan helemaal in het teken van klimbroeken: vijf reviews over vijf verschillende modellen. Vandaag nemen wij de beweeglijke Nihil Efficiency Pant 15 onder loep.

De Efficiency Pant 15 is in drie opvallende kleuren verkrijgbaar, die allemaal even fris ogen. De broek is uitgevoerd met drie zakken, een fijne elastische tailleband – je hebt dus geen riem nodig – en een diamantkruis dat de bewegingsvrijheid garandeert. Over het ontwerp is op het eerste gezicht goed nagedacht. Zo heeft de klimbroek verstelbare enkelkoordjes, waar men het uiteinde aan de binnenkant van de broek heeft vastgemaakt. Je zal dus nooit meer uit een pas vallen omdat je blijft hangen, op het koordje gaat staan of je voeten niet kunt zien.

Eigenlijk klim ik altijd in een korte broek vanwege de warmte, daarmee neem ik de beschadigde schenen en knieën voor lief. Vandaar ook dat ik enigszins huiverig was bij de gedachte aan een lange klimbroek. Maar na een korte gewenningsperiode bevalt de Efficiency Pant opvallend goed. Hij is een tikkeltje warmer, maar zelfs op de drukke avonden in de hal wordt het nooit echt vervelend.

Maar na de Nihil Efficiency Pant wat langer gedragen te hebben kom ik dan toch achter wat kleine gebreken. In de kleine broekzakken is je telefoon niet altijd veilig, want als je gaat zitten is de kans aanzienlijk dat deze uit je broekzak valt. Tijdens het klimmen heb je uiteraard niets in je zakken, maar op weg naar de klim-/boulderhal of wanneer je door een klimgebied loopt is het toch fijn als je persoonlijke spullen veilig opgeborgen zitten.  Daarnaast – en ik denk dat het hier om een ongelukkige fout gaat – is na twee maanden de kontzak van de broek al gesneuveld doordat het stiksel ontrafelde.

Conclusie

De Nihil Efficiency Pant is een fijne broek waar ik aan gehecht ben geraakt doordat zijn bewegingsvrijheid en frisse uitstraling. Als je van het ontwerp en de kleuren van Nihil houdt is deze broek zeker een aanrader, want tijdens het klimmen is hij top!

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Jimmy van Rijn

Startte in 2010 met klimmen en het was liefde op het eerste gezicht. Hij draagt zijn passie voor klimmen graag uit, onder andere als webredacteur van Siked! Houdt van alle klimdisciplines: van boulderen tot multipitchen.