Siked!
Review: Lowe Alpine Ascent Superlight

Snelle multipitch beklimmingen vragen om een compacte uitrusting. Een kleine lichte rugzak is daar een essentieel onderdeel van. De Ascent Superlight is de poging van Lowe Alpine om die rol te vervullen.

Bij deze rugzak hebben ze alle franje en onnodig gewicht weggelaten. Met een gewicht van net iets meer dan een half pak melk, voel je deze tas eigenlijk nauwelijks op je rug hangen.

De stof is stevig en waterafstotend. De schouderbanden zijn dun maar nog wel comfortabel. Ze komen ver naar het midden van je borst zodat jouw schouders vrij zijn om de rauwste passen te maken. De heupband is bescheiden en dient meer voor stabiliteit dan om het gewicht te dragen.

30 Liter

Ondanks het Spartaanse karakter van deze pack kun je er wel gewoon je ijsbijlen en touw aan vastmaken. Ook voor korte alpiene avonturen is hij dus zeer geschikt. De tas oogt klein maar er past 30 liter in: genoeg voor een dagvoorraad snacks, klimspullen en een extra jas.

Het rugpand geeft wat stevigheid maar kan er ook uitgehaald worden. De tas is dan nóg lichter! Hou je vast voor de grote truc: dit rugpand blijkt een opvouwbaar matje te zijn om je billen lekker warm te houden als je een verse koffie brouwt!

Wij hebben hem in het lichtgrijs getest. Als je voorziet dat jouw exemplaar besmeurd raakt met modder en bloed, kun je hem ook in het donkergrijs halen.

De Lowe Alpine Ascent Superlight is een simpele en lichte tas, handig voor snelle multipitches en eendaagse alpine avonturen.


Disclaimer: deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Lowe Alpine. Tekst en beelden zijn door Siked zelf bedacht en gemaakt, zonder invloed van sponsoren. De advertentiemiddelen die ingezet worden zijn: product placement en weergave van logo’s. 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.