Siked!
Lowe Alpine AT Kit Bag - Siked

Een duffel is het op tien na belangrijkste item voor een geslaagde klimtrip. Je moet je gear toch ergens in opbergen. Daarom hebben we speciaal voor jullie de AT Kit Bag van Lowe Alpine getest.

Ideale reistassen

Duffels zijn ideale reistassen voor fanatieke buitensporters. Ze zijn bijna helemaal waterdicht en je kunt zo overal bovenop gooien. Ook gebruiken wij ze vaak voor vliegvakanties naar Catalaanse klimparadijsjes. Touw, setjes en wat schone kleren erin en je bent klaar voor een weekje Margalef.

Met 90 liter biedt de AT Kit meer dan genoeg ruimte voor al je reis- en klimspullen. Je kunt hem als gewone reistas of rugzak dragen. Verder is deze tas van enorm licht en stevig TravelShield Grid nylon gemaakt. Hij weegt 1100 gram.

Wat deze duffel zo speciaal maakt is dat het formaat verstelbaar is met vier gespen op de hoeken. Dit werkt echter minder prettig dan verwacht. Hoewel de gespen mooi vormgegeven zijn, vonden wij ze niet gebruiksvriendelijk. Ook het sluiten van de tas gaf soms wat gedoe en de douane had er ook wat moeite mee.

Lichte stof

Door de lichte stof behoudt de tas zijn vorm niet goed. Op zich geen probleem als je alleen aan het reizen bent, maar tijdens het kamperen – als je toch min of meer uit je tas leeft – is dit vervelend.

Verre vliegvakanties

Ook voor verre vliegvakanties is deze tas niet echt geschikt. Er zitten namelijk te veel vakken aan de buitenkant die niet met een slotje af te sluiten zijn. Dus je zult de tas in een cover moeten verpakken om er zeker van te zijn dat niemand er iets uithaalt of bijstopt.

Ondanks deze nadelen is de Lowe Alpine AT Kit Bag een prima tas voor klimmers die er regelmatig op uittrekken. Al denken we dat er in deze prijsklasse betere modellen op de markt zijn.


Disclaimer: deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Lowe Alpine. Tekst en beelden zijn door Siked zelf bedacht en gemaakt, zonder invloed van sponsoren. De advertentiemiddelen die ingezet worden zijn: product placement en weergave van logo’s.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.