Siked!
lowe alpine mountain ascent 40:50

Soms kom je in de bergen meer obstakels tegen dan verwacht. Het is dan handig als je al je materiaal, genoeg water én een goed belegde Hollandse boterham in je rugzak kunt proppen. De Lowe Alpine Mountain Ascent is dan je beste vriend.

Hooggebergte

Dat deze rugzak voor het hooggebergte geschikt is, blijkt wel uit de naam.

Het eerste dat opvalt is dat deze tas lekker ruim is. Je kunt het topvak verplaatsen, waardoor je de capaciteit van 40 naar 50 liter vergroot. Handig als je toch nog net even een extra jas of trui mee wilt nemen. En met 1,41 kg is de Ascent geen straf om te tillen.

Charme

De indeling van de vakken is praktisch. Je hebt je standaard hoofdvak en een kleiner vak onderin, die je ook kunt openen om bij het hoofdvak te komen.

Het zijn de trucs en handigheidjes die deze rugzak zijn charme geven. De onderkant van de tas is extra stevig en waterdicht. Je spullen worden dus niet nat als je hem in de sneeuw zet, en over slijtage hoef je je ook geen zorgen te maken.

IJsbijlen en andere hardware zijn daarnaast eenvoudig aan de buitenkant te bevestigen. Het is door alle bandjes en haakjes soms wel even zoeken naar de juiste afstelling.

Bekijk ook: Review: Rab Torque Pants

Extra onderbroek

Als je hem echter eenmaal doorhebt, is de Lowe Alpine Mountain Ascent een fijne en praktische rugzak voor alpinisten en avontuurlijke sportklimmers die graag een extra onderbroek mee naar boven nemen.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.