Siked!

Review: Moon Warrior crash pad

Moon Warrior Pad

Na de uitgebreide eerste review van de Wild Country Big Air is het alweer tijd voor nummer twee. Ditmaal wederom een pad van Engelse origine: de Moon Warrior Pad. We ontvingen niet zomaar een pad, maar een van de eerste uit de nieuwe productieserie. In tegenstelling tot je normale klimtrip, konden we in dit geval niet wachten om te vallen!

De stijlvolle pad die we ontvingen, ziet er ‘out of the box’ mooi en degelijk uit. Deze pad is, net als de pad in onze vorige test, een taco-model welke gebruik maakt van een ‘carry up design’. Hierbij zit de landingszone aan de buitenkant tijdens het dragen. Dit heeft als voordeel dat vuil er gemakkelijk vanaf valt en de pad is goed schoon te kloppen na een zanderige crash. Dat scheelt weer stofzuigen als je thuis komt!

Moon-Warrior-Pad_3_670

Nooit meer vieze voeten

Mocht je jezelf bij het eerste gebruik afvragen hoe je dit pakket verplaatst, dan staat je een mooie verrassing te wachten. Wanneer je de grote voetmat wegklapt, komt er namelijk een stevig stel schouderbanden tevoorschijn. De mat functioneert in draagmodus ook als bodem van de taco. Dit zorgt ervoor dat je spullen ook tijdens een flinke wandeling tussen de kussens blijven. Wat overigens opvalt, is dat de dunne heupband qua comfort een beetje achterblijft. Een begrijpelijke keuze, gezien deze band tijdens het klimmen bovenop de pad zit.

Er zijn slechts minimale handelingen nodig om te zorgen dat je niet over het draagsysteem struikelt. Bij het klaarmaken van je landingszone is de mat namelijk eenvoudig  terug te klappen, waardoor je niet alleen het draagsysteem verbergt, maar ook een extra oppervlak hebt voor de vieze voeten. Dit ingenieuze systeem is een dikke plus voor ons! We vragen ons alleen af hoe duurzaam de voetenmat is.

Moon-Warrior-Pad_4_670

Safety First

De pad is met zijn 130×100 cm. prima te gebruiken als primaire crashpad. Waar de vorige versies van de Moon Warrior een ruime 9 centimeter dik waren, mag de nieuwe serie zich gelukkig prijzen met een royale 12 cm! Eerder waren er stemmen te horen over pads die snel “bottom out” gingen. Bij de nieuwe Warrior is hier niets van te merken en de toplaag is ook niet zo hard dat je er vanaf stuitert; een goed teken dus!

Tot slot zorgt het naadloze taco-model ervoor dat enkels niet in een vouw verzwikken. Het nadeel hiervan is dat de pad daardoor soms moeilijk over obstakels te vouwen is. Toch is de Warrior pad door zijn luxueuze demping prima te gebruiken op een ongelijke ondergrond.

Al met al waren we zeer onder de indruk van deze pad. Niet alleen geeft het dikke schuim veel vertrouwen, de vele praktische hoogtepunten maken dit crashpad zeer fijn in het gebruik. Met een prijs rond de 200 euro ligt de pad qua prijs in het middensegment, maar gezien zijn kwaliteiten is hij elke euro waard!

Specificaties

 • Fabrikant: Moon
 • Model: Warrior Pad (taco-model)
 • Gewicht: 6kg
 • Formaat: 130 x 100 x 12 cm.
 • Prijs: ~200 euro

Plus:

 • Degelijk draagsysteem wat gemakkelijk te verbergen is
 • Grote mat voor de vieze voeten
 • Spullen liggen veilig in draagmodus
 • Royale grootte en dikte

Minnetjes:

 • Dunne heupband in vergelijking met de comfy schouderbanden
 • Een tikje aan de zware kant
 • Het voetmatje werkt, maar verslaat het ouderwetse kokosmatje nog niet

Moon Warrior Pad

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Koen de Greef

Een van de drie oprichters van Siked! Naast zijn taken als webdesigner en developer van Siked klimt hij al ruim 10 jaar. Alhoewel hij zeker niet vies is van sportklimmen, is de huidige staat van zijn klimcarrière voornamelijk op boulderen gericht.