Siked!
Mad Rock Remora

Het is al even geleden dat er een nieuwe klimslipper uitkwam. Mad Rock komt met een schoen die zo goed aan de muur plakt dat hij naar de zuigvis Remora is vernoemd. Onze interesse was uiteraard meteen gewekt en wij hebben de zuigkracht van de Mad Rock Remora uitgebreid getest.

Eerste indruk

Bij het aantrekken van de schoenen vallen twee dingen op: “wow, deze zitten strak” en “wat voelt de binnenkant fijn aan”. Terwijl de schoenen bij het passen nog erg strak aanvoelen, vormen ze zich bij de eerste klimsessie al naar je voet. Met als resultaat een erg fijne pasvorm zonder knelpunten. De grote hoeveelheid rubber op de toebox is ideaal voor toe hooks tijdens een relaxte gymsessie, alleen de hak is misschien wat te gevoelig. Te?! Ja, want ondanks dat de gevoeligheid meer feedback van de wand geeft, doet het ook sneller pijn.

Ook de voorkant van de schoenzool is erg soepel. Op volumes en ronde grepen is dit ideaal (lekker smeren!), maar als het oppervlak van de tree kleiner en scherper wordt, voel je dat meteen. Het rubber van de Remora draagt overigens de treffende naam Science Friction 3, wat ook voor de populaire Mad Rock Shark 2.0 wordt gebruikt.

De schoen is voornamelijk getest tijdens trainingssessies omdat ze uiteindelijk iets te ruim waren voor serieuze projecten. Dit was natuurlijk mijn eigen schuld. Mijn advies is om de Remora niet te ruim te kopen. Ze mogen gerust strak zitten bij het passen.

Conclusie

Kortom; de schoen zit erg lekker en is een sterke allrounder. Van overhang tot plaat; hij laat je nergens in de steek. De gematigde asymmetrie en downturn maken dit een ideale schoen  voor de beginnende klimmer. Maar ook als trainingsschoen is het een heerlijk wapen om in je arsenaal te hebben. Onderschat de Mad Rock Remora niet: hiermee kan je prima dikke zevens klimmen!


Klimslippers

Klimslippers zijn door hun simpele ontwerp niet echt verstelbaar. Schoenen met veters of klittenband maken het mogelijk om je schoen strakker of losser te maken wanneer dat uitkomt. Dit kan voorkomen dat je hak bij een heel hook uit je schoen glijdt. Dit slipper-dilemma is op te lossen door een kleinere maat te kopen waardoor je voet minder speling heeft. Slippermodellen als de Remora hebben als voordeel dat ze sneller naar je voet gaan staan en je trekt ze zo uit…of aan natuurlijk.

Disclaimer: let op dat je klimschoenen niet te klein koopt! Klimmen moet leuk blijven. Afzien laten we aan de alpinisten over ;).

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Jimmy van Rijn

Startte in 2010 met klimmen en het was liefde op het eerste gezicht. Hij draagt zijn passie voor klimmen graag uit, onder andere als webredacteur van Siked! Houdt van alle klimdisciplines: van boulderen tot multipitchen.