Siked!
Rab alpha flux jacket

Kennen jullie die scene uit Progression nog, waarbij Chris Sharma halverwege zijn send van Jumbo Love zijn shirt uittrekt? Epischer wordt een beklimming bijna niet, daarnaast had de beste man het gewoon warm.

Ik heb vaak geprobeerd om aan de wand mijn t-shirt of trui uit te trekken, maar zonder een no-hands rest moest ik altijd om een ‘blok’ vragen om “de Sharma” te doen.

De Rab Alpha Flux biedt de oplossing. Nee, het is geen pullover die je met een druk op de knop van je lijf werkt, maar een enorm veelzijdig vest voor een breed temperatuurbereik.

Polartec Alpha Direct

Rab omschrijft het zelf als ‘on the move’ multi-season gebruik en dat dekt de lading heel goed. De isolatie bestaat uit Polartec Alpha Direct, waarbij het woord ‘Direct’ onderstreept moet worden. De fleece-achtige stof wordt namelijk niet meer gescheiden door een synthetische binnenvoering en is direct zichtbaar aan de binnenkant. Hierdoor ademt en isoleert de Alpha Flux nog beter.

De isolatielaag is bovendien niet gelijkmatig verdeeld over het vest. Het zit precies waar je het hebben wilt, dus op de plekken waar je veel wind vangt, zoals de voor- en achterzijde en de zijkant van de mouwen.

De Alpha beschikt over twee handige zakken met rits, heeft een smalle pasvorm zodat die gemakkelijk onder een jas te dragen is en een capuchon die onder een helm past. Dus ideaal voor de trad-heads en alpinisten onder ons.

330 gram

Voor boulderaars is de Alpha Flux Jacket misschien te technisch. De binnenkant van de mouwen is erg dun en zal sneller slijten dan een katoenen sweater wanneer je de aanval op een sloperband opent.

Voor sportklimmers en beoefenaars van de meer avontuurlijke takken van bergsport is het echter een perfecte aanwinst, die wind en kou afweert en de warmte binnenhoudt.

Had ik trouwens al verklapt dat de stof sneldrogend is en dat de Rab Alpha Flux Jacket slechts 330 gram weegt?

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.