Siked!
Review: Rab ARK Emergency Bivi

Als je op avontuur gaat in de woeste natuur weet je nooit wat je tegenkomt. Van noodweer en bliksem tijdens je multipitch-avontuur tot een onverwachte overnachting in the middle of nowhere.

Voor noodgevallen

Helemaal perfect voorbereid ben je nooit, maar echte avonturiers houden van kleine handigheidjes voor noodgevallen. Naast een EHBO-set is een van de eerste én kleinste dingen die je in je rugzak kunt stoppen een bivakzak, oftewel een lichtgewicht slaapzakje voor noodsituaties.

De Rab ARK Emergency bivi is zo’n lichtgewicht slaapzakje – of zeg maar gerust een ultra-lichtgewicht slaapzakje. We hebben hem even voor je gewogen: onze weegschaal kwam niet verder dan 105 gram. Het ronde pakketje van 12 bij 6 centimeter is ongeveer zo groot als je vuist. Je gooit hem in je rugzak en vergeet vervolgens dat hij erin zit. Tot je hem een keer nodig hebt.

Lees ook: Inschrijvingen Rab NSK Boulderen 2017 geopend!

Om jou in de eenzame nachten tegen de elementen te beschermen, is de bivi uiteraard wind- en waterdicht. Tenslotte is de buitenkant fel oranje, zodat de reddingsdiensten je snel weten te vinden.

Wat wel belangrijk is om te weten is dat je comfort opgeeft voor gewicht en functionaliteit. Het materiaal isoleert uitstekend en beschermt tegen de woestenij, maar daardoor zul je wel lekker klam en bezweet wakker worden. Maar het is immers een bivakzak. Je komt er in ieder geval de nacht mee door.

                  

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.