Siked!
Rab Ascent 700 - Rab Review

Een goede nachtrust is essentieel voor een geslaagde klimtrip. Een warme slaapzak is dan van levensbelang. Daarom hebben wij de Rab Ascent 700 voor jullie getest.

Rab Ascent 700

De Ascent is een drie-seizoenen-slaapzak, dus ideaal voor de lente en herfst. Met 700gr aan donsvulling heeft hij een comfortemperatuur van min twee graden Celcius. Met een lakenzak of warme onderkleding kun je dit nog oprekken tot de limiettemperatuur van min acht.

Het eendendons is geïmpregneerd zodat het waterafstotend is. Omdat het hier in West-Europa nog wel eens vochtig kan zijn, is dit echt een pluspunt. Vocht kan de isolatiewaarde namelijk flink naar beneden brengen.

Zelf hebben we de slaapzak ook in de zomer getest en dat ging prima. Dons heeft een groter temperatuurbereik dan synthetisch, dus hij zweet minder snel tijdens die zwoele nachten in Arco.

Bekijk ook: Review: Rab Baseline Jacket

Verder voelt de Ascent ruim voor een mummy-model, maar hij blijft warm. De capuchon sluit goed aan en we hadden meer dan genoeg bewegingsruimte. Die vervelende touwtjes die altijd in je nek prikken? Die waren er niet. Of in ieder geval goed weggewerkt.

De Rab Ascent biedt alles wat een warme slaapzak nodig heeft. Hij weegt 1290 gram en is eenvoudig klein te maken. Hij is zowel met linker als rechter rits verkrijgbaar en ze kunnen aan elkaar bevestigd worden. Zo kun je het nog gezelliger maken!

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.