Siked!
Review: Rab Baseline Jacket

Tussen de heldhaftige pogingen in je klimproject is het cruciaal om warm te blijven. Als ook het zweet dan nog een beetje afgevoerd wordt is het helemaal mooi meegenomen. Je komt dan al snel uit bij een lichte fleecetrui die je gemakkelijk aan en uit kunt trekken.

Rab Baseline Jacket

De Rab Baseline Jacket is zo’n trui. Met 360 gram is hij licht, verrassend warm en beschikt over bijzondere eigenschappen om vocht af te voeren.

Om de trui snel aan en uit te trekken zit de rits over de volledige lengte. Daarnaast zit er op de borst nog een handig vakje waar je wat geld, een reep of een ander klein item in kunt bewaren. Verder zitten er trouwens geen zakken of ritsen op deze trui. Of dat een voor- of nadeel is laten we aan jou.

Bekijk ook de review van de Rab ARK Emergency Bivi

Dat de trui ontworpen is voor klimmers merk je ook aan de capuchon: deze is lekker klein, zodat hij onder een helm past. Ideaal voor als je tijdens je multipitch-avontuur je klimmaatje staat te zekeren.

Dan over de vochtafvoer: de Rab Baseline Jacket is speciaal behandeld zodat het zweet snel wordt afgevoerd, terwijl de buitenkant snel droogt wanneer deze nat is. Zeker in combinatie met een goede merino onderlaag kun je jezelf kapot zweten zonder dat hij gaat stinken. Na je klimsessie hang je hem even uit en is hij weer zo goed als fris!

Tenslotte heeft deze trui een mooie sportieve pasvorm, waardoor je hem eventueel onder een donsjas of hardshell kunt dragen. De Rab Baseline jacket is een lichte, warme en sneldrogende fleecetrui, die handig is als tussenlaag in de winter of als toplaag in de lente.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.