Siked!
Rab Capstone Pants

Klimbroeken: iedere klimmer heeft zo zijn eigen voorkeur. Van mega baggy tot strakke leggings voor dames… en sommige heren misschien. Het belangrijkste is dat zo’n broek niet in de weg zit tijdens het klimmen. En als hij er dan ook nog eens leuk uitziet om buiten de klimhal of het klimgebied te dragen, is dat helemaal mooi meegenomen!

Rab doet met de Capstone pants een interessante poging om precies die twee eisen te vervullen. Deze van katoen/nylon gemaakte klimbroek is speciaal ontwikkeld voor boulderen en indoor-klimmen.

Stevig en verstelbaar

Of je nu een kneebar moet leggen, je techniek je even in de steek laat of als het op een schuurfestijn tegen de wand uitdraait, deze broek doorstaat het veeleisende leven van een boulderaar.

Dan de pasvorm: Rab heeft gekozen voor een regular fit en de stof is aardig stretchy. Hoewel de pijpen redelijk wijd zijn kun je de enkels met touwtjes strakker snoeren. Ook het elastiek rond je middel kun je verstellen, voor als die talloze sessies aan de TRX een strakke sixpack hebben opgeleverd. Door deze flexibiliteit biedt de Capstone Pants veel bewegingsvrijheid: een voet hoog plaatsen, heelhooks leggen of ver afvlaggen zijn geen enkel probleem.

Lees ook de review van de Rab Torque Pants

Stomerij

En omdat Rab snapt dat jij al je borstels, rolletjes tape en mueslirepen altijd bij de hand wilt hebben, bevat de broek maar liefst vier zakken. Als ‘hunter’s green’ trouwens niet helemaal jouw kleur is kun je ook voor klassiek rood of strak grijs gaan.

De Rab Capstone Pants is een comfortabele en all-around klimbroek die je ook prima overdag of naar een feestje aan kunt trekken. Handig voor als je pantalon nog bij de stomerij hangt.

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.