Siked!
Review: Rab Firewall Jacket

De blaadjes verkleuren en dwarrelen door de frisse wind. De herfst is officieel begonnen! Balen, als je op de fiets naar je werk moest, maar de ideale condities om de Rab Firewall Jacket te testen.

Rab Firewall Jacket

Aan iedereen die een hekel heeft aan positieve reviews; je bent gewaarschuwd. Op deze jas hadden we weinig aan te merken.

De Firewall Jacket heeft alles wat je van een high-end waterdichte jas zou verwachten. De drielaags Pertex-shield is flexibel, stevig en beschermt je tegen wind en water. Daarnaast ademt hij heel goed, zelfs wanneer je gebukt over je stuur de Hollandse wind trotseert of bij een pittige aanloop in de Alpen.

Technisch en streetwise

De Firewall weegt 500 gram en sluit prettig aan op het bovenlichaam. Hij is streetwise genoeg voor een regenachtige middag in de binnenstad en technisch genoeg voor 18 touwlengtes in de Dolomieten.

Voor de avontuurlijke klimmers is de jas prima te gebruiken met een klimgordel en de capuchon past over een helm. Dat scheelt weer een boel regen en sneeuw in je nek! Bovendien is de buitenstof slijtvast. Je hoeft je dus niet direct zorgen te maken als je jezelf door een schoorsteen naar boven wurmt.

Het enige minpuntje dat we tegenkwamen was de overdaad aan zakken. Normaal is een royale zak op borsthoogte meer dan genoeg om even snel een kaart of een paar handschoenen weg te stoppen. De Firewall heeft er ook nog twee aan de zijkant – die we dus nooit gebruikt hebben.

Voor als je echt fanatiek bezig bent kun je tot slot ook de onderkant van de mouwen met een rits openen. Deze sluiting loopt van de oksel tot aan de onderarm. Zo ventileert de jas nog beter en blijf je toch beschermd tegen de regen.

Ultieme regenjas

De Firewall Jacket is de ultieme regenjas. Met een adviesverkoopprijs van €300 en zijn talloze specs is hij misschien too much voor dagelijks woon-werk-verkeer, maar als de weergoden echt losgaan wil je niets anders meer. En voor in de bergen willen we sowieso niets anders meer. De Firewall gaat aan of in de rugzak.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.