Siked!
Rab Merino Baselayer - Siked

Klimmen is hard werken. Bloed, zweet en tranen zijn essentieel voor harde sends. Voor bloed adviseren we een degelijke EHBO-kit. Voor je tranen zoek je natuurlijk steun bij je klimpartners. Voor het zweet heeft Rab tenslotte een prachtige oplossing: de Merino Base Layer.

Low gravity day

Als je deze flinterdunne merino longsleeve voor het eerst vastpakt zou je zomaar kunnen gaan twijfelen of het vandaag een echte low gravity dag is. Met een gewicht van 170 gram is dit shirt belachelijk licht.

In dit lage gewicht zit wel meteen een nadeel: de stof is zeer delicaat en slijt redelijk snel. Je kunt hem dus beter niet als toplaag gebruiken. Draag ook geen rugzak direct op de stof.

Hoe je hem dan wel handig kunt gebruiken? Hij is ideaal voor lange wandelingen naar het klimgebied. En ook tijdens het klimmen kun je er lekker in zweten. Denk er dus wel aan je favoriete shirt eroverheen te dragen.

Bekijk ook de review van deĀ Rab Ascent 700 Slaapzak

De magie voltrekt zich vervolgens als je de merino onderlaag aan het eind van de dag weer uittrekt. Wij hebben redactielid Bram extreem laten zweten, maar na een nachtje drogen rook de Merino Base Layer weer naar viooltjes en Robijn.

Deze onderlaag is daarmee perfect voor als je zo licht mogelijk op pad wilt gaan. Hij is trouwens warmer dan gedacht en de naden zijn netjes weggewerkt. Verwacht je flinke wandelingen te maken, lang niet te kunnen wassen en wil je zo min mogelijk kleding meenemen? Dan is dit de ultieme thermo-onderlaag!

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.