Siked!
Rab Top-Out hoody

Een comfortabele hoody is een must-have voor iedere vrouwelijke klimmer. Het zorgt voor net dat beetje extra warmte wanneer je onderaan de rots staat of om mee op te warmen in de winter. Zie daar de Rab Top-Out Hoody.

Comfort

De top-out hoody is een ideaal model voor dames die geen zware last op hun schouders willen. Hij is licht en sluit goed aan op de schouders (zelfs als ze wat breder zijn) en heupen. De afwerking bij de taille maakt dat je er ook nog eens sportief en vrouwelijk uit blijft zien.

Het vest biedt voldoende warmte als je beweegt. Als je langer stilstaat is het wel aan te raden om een jas aan te trekken. Dit gaat overigens prima zonder dat de mouwen opstropen of het vest omhoog kruipt. Ook de duimgaten aan het uiteinde van de mouwen helpen om de kou buiten het vest te houden.

Lees ook: Review: Rab Capstone Pants

Aan-uit-aan

Het vest is voorzien van een soepele ritssluiting die tot aan de kin reikt. Een subtiele afwerking aan de bovenkant zorgt ervoor dat het gezicht beschermd wordt tegen scherpe onnodige irritaties. De ritssluiting maakt het gemakkelijk om het vest bij wisselende temperaturen aan- en uit te trekken. Een mooie bijkomstigheid is dat de afwerking van de rits aan de binnenkant zit zodat het  flapje er niet telkens tussen blijft hangen.

De drirelease stretch fabric – een mix van synthetisch en natuurlijk materiaal- zorgt ervoor dat het vest snel droogt en dat de zweetlucht beperkt blijft.

Verder heeft de hoody een nauwsluitende capuchon. Handig bij het dragen van een helm, maar het zal niet voor iedere boulderaar even prettig aanvoelen.

Al met al is de hoody zeker een aanwinst voor de vrouwelijke sporter. We testten hem nu in de kleur pistachio. Maar als dit niet je smaak is, is hij ook verkrijgbaar in antraciet of dragonfruit.

            

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Lindsay van den Broek

Eindredacteur en boulderbabe. Hetzelfde rode potlood waarmee ze haar projecten afvinkt wordt gebruikt om spel- en taalfouten te traceren.