Siked!
Review: Rab Torque Pants

Een spijkerbroek staat lekker casual op de foto, maar voor het zware klimwerk zit een technische klimbroek toch net iets lekkerder. Daarom hebben de comfortabele en ultralichte Rab Torque pants voor jullie getest.

Matrix Stretch Fabric

We hebben een redacteur vijf uur lang laten zweten, bewegen en afzien bij een temperatuur van 24 graden Celcius. De Torque Pants doorstond de test met verve.

Het geheim zit ‘m in de Matrix Stretch Fabric; een flexibele stof die goed ademt en zowel water als wind afstoot. Ondanks de zomerse temperaturen was de broek geen moment te warm.

De smalle pasvorm voorkomt dat je er meteen als een klimmer uitgepikt wordt en zelfs na vijf uur ging de broek niet schuren of irriteren. De verstevigde kniestukken zorgen ervoor dat je de Torque Pants zelfs in de meest ruwe off widths en schoorstenen kunt gebruiken.

Lees ook: Review: Rab Alpha Flux Jacket

Technische klimbroek

De broek is in oranje, blauw of zwart verkrijgbaar en door de UV-bescherming (UPF 50+) verbrand je zelfs op grote hoogte niet. En speciaal voor de alpinisten zijn de broekspijpen met rits verstelbaar zodat ze zelfs over de grootste klossen passen.

Al met al is de Rab Torque Pants een heerlijk technische klimbroek die we ook aan elke fanatieke wandelaar of buitensporter zouden aanbevelen.

               

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.