Siked!
Robin Donders Fata Morgana

Afgelopen weekend reisden de notoire Hollandse Boys naar het pittoreske Fontainebleau voor een wild potje boulders hakken. In Coquibus Longs Vaux velde Robin Donders de mythische Fata Morgana (8A). Nathan de Groen sprong daar Phobos Moon (7C) en Max van der Heijden tikte de dakpassen van À Préhension (7C+) binnen. En het mooiste nieuws is: de camera stond aan!

Wacht even; wie zijn de Hollandse Boys? Dit zijn de Hollandse Boys.

Fata Morgana

Eind 2013 brak een essentiële starttree uit Fata Morgana waardoor de boulder nog moeilijker werd. Robin bleef echter trouw aan de originele graad en beaamde de 8A. Deze Donders bewees zich overigens al eerder in een ‘lastige’ 8A toen hij Les Beaux Quartiers (8A/8A+) popte.

Over zijn beklimming zei de Utrechtse krachtpatser het volgende:

Fata Morgana had ik een half jaartje terug geprobeerd, maar toen had het de dag ervoor nog geregend. Dit weekend waren de condities perfect en duurde het slechts een half uurtje. Het is best grappig: de afgelopen zes weken heb ik eigenlijk niet meer getraind en de laatste twee weken was ik zelfs ziek. Nu top ik dan weer vrij makkelijk Fata Morgana. Zo zie je maar weer; het is allemaal mentaal!

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.