Siked!
City of Albarracín

Boulderen in Albarracín is de shit. Het Spaanse gebied is niet alleen populair onder de Nederlandse klimmers, ook voor de halfgoden onder ons liggen er meer dan genoeg projecten te wachten. Rubén Díaz Torres herhaalde onlangs La Teoría del Todo, een loodzware 8C en een van de moeilijkste boulders in het sprookjesachtige dennenbos.

La Teoría del Todo

Titaan Beto Rocasolano opende de boulder op 11 november 2016 en bekroonde hem met 8C+, een enorm zeldzame waardering.

Lees hier alles over Boulderen in Albarracín

De theorie van alles, zoals de vertaling luidt, volgt een kenmerkende scheur die zich door een horizontaal dak tekent en doet denken aan Horizon, de 8C die Ashima Shiraishi beklom. Een campus wordt gevolgd door een fysieke draai die je nog een paar passen van de verlossende dakrand scheidt. Tot slot sms je Biceps AAN om de laatste mantel te voltooien.

Een paar maanden na de eerste beklimming probeerde Rubén Díaz Torres het kunstje van Rocasolano te herhalen. En met succes! Hij tikte de lijn binnen en waardeerde hem af naar 8C.


La Teoría Del Todo 8C (8C+), Albarracín door EPICTV

Lichtgewicht kamperen shop

En hier zien we pionier Beto Rocasolano door hetzelfde dak beuken.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.